Goedkoopste zorgverzekering

Om de goedkoopste zorgverzekering te vinden, moet met heel wat parameters rekening gehouden worden. Zo zal de prijs verschillen per pakket, per verzekeraar, per leeftijd, per type aansluiting en per gewenste dienstverlening. Om de prijzen van de verschillende verzekeraars op een correcte manier naast elkaar te kunnen leggen, is het nodig om eerst al deze parameters te bepalen. Wil men enkel een basisverzekering of zijn er aanvullingen gewenst? Is een collectieve verzekering een mogelijkheid? Is een jongerenverzekering een mogelijkheid? Kan alles online geregeld worden of is er nood aan persoonlijk contact? Welke extra dienstverlening is gewenst?

Het absolute minimum

De goedkoopste zorgverzekering zal altijd een formule zijn waarin enkel het absolute minimum vervat zit. Dit wil zeggen dat er enkel sprake is van de verplichte basisverzekering, veelal online afgesloten, zonder al te veel dienstverlening, zonder extra aanvullende pakketten en indien mogelijk, binnen het kader van een collectieve verzekering. Wanneer prijs de belangrijkste factor is bij het kiezen van de zorgverzekering kan bovendien ook gekozen worden voor een hogere vrijstelling, hetgeen de maandelijkse prijs nog verder zal laten dalen. In een notendop komt het erop neer dan minder diensten meestal hand in hand gaan met een lagere prijs.

Prijs ten opzichte van kwaliteit

Vooraleer de goedkoopste zorgverzekering te kiezen, loont het om even te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van de verschillende verzekeraars. Hierbij valt op dat het niet altijd de verzekering met de laagste prijs is die ook effectief het goedkoopste is in functie van wat men ervoor terugkrijgt. Ook is het absolute minimum langt niet voldoende voor iedereen. Een vrije keuze van arts mag dan onbelangrijk lijken, maar kan wel bijzonder praktisch zijn.

Collectieve zorgverzekering

Indien prijs een belangrijke rol speelt, blijft de collectieve zorgverzekering een aanrader om te bekijken. Vaak is deze goedkoper dan een gelijkwaardige individuele zorgverzekering en biedt ze tal van voordelen doordat ze op maat van een groep gemaakt is. Natuurlijk moet men wel een zorgverzekeraar vinden die collectieve zorgverzekeringen aanbiedt voor de doelgroep waartoe men behoort.

Om er zeker van te zijn dat u de beste mogelijke zorgverzekering afsluit die volledig bij u en uw situatie past, kunt u hier verschillende verzekeraars en formules met elkaar vergelijken.