Zorgverzekeraars

Binnen Nederland zijn bijna 50 verschillende zorgverzekeraars actief die de verplichte wettelijke zorgverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen aanbieden. Deze ruime keuze zorgt ervoor dat kiezen niet altijd even eenvoudig is. Sommige verzekeraars hebben zich toegelegd op een klein deel van de markt en hebben bijvoorbeeld enkel werknemers uit de zorg als klant of een andere doelgroep, maar het grootste deel verzekert elke Nederlander die een verzekering wil afsluiten. Prijzen, dienstverlening en mogelijkheden kunnen erg variƫren en een grondige vergelijking is zeker aangewezen wat zeker niet altijd eenvoudig is gezien het groot aantal mogelijkheden.

Aantal zorgverzekeraars

Het aantal zorgverzekeraars binnen Nederland verandert ieder jaar. Enerzijds komen er nieuwe spelers bij op de markt, anderzijds verdwijnen er doordat ze failliet gaat, stoppen of fusioneren met een andere verzekeraar. Dit maakt er de keuze zeker niet eenvoudiger op gezien het inhoud dat de beste keuze elk jaar kan wijzigen. Wie steeds de beste en meest voordelige zorgverzekering wil, dient ieder jaar opnieuw de zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Om dit op een efficiƫnte manier te doen, is het noodzakelijk om eerst een overzicht te maken van de verwachtingen die men heeft van een zorgverzekeraar, het type verzekering dat men wil afsluiten en de eventuele aanvullingen die noodzakelijk zijn.

Verzekeringen groeperen

Enkele zorgverzekeraars bieden naast de zorgverzekering ook nog andere verzekeringen aan zoals reisbijstand, autoverzekeringen, brandverzekeringen en dergelijke meer. Wie graag al zijn zaken bij een verzekeraar onderbrengt, kan gebaat zijn hier rekening mee te houden. Het brengt echter wel enkele beperkingen met zich mee, want dit zijn niet per definitie de goedkoopste zorgverzekeraars. Om er zeker van te zijn dat u de zorgverzekeraar vindt die het beste bij uw eisen en wensen past, kunt u het beste een vergelijking maken tussen zoveel mogelijk partijen. U kunt hier alvast aan de slag om de verschillende zorgverzekeraars en hun aanbod naast elkaar op tafel te leggen.