Minder keuze in vergoeding fysiotherapie

Verzekerden die een vergoeding voor onbeperkte fysiotherapie willen, kunnen uit minder aanvullende verzekeringen kiezen. De meeste grote verzekeraars hebben deze vergoeding uit de pakketten gehaald.

Bij geen enkele zorgverzekeraar kan een verzekerde onbeperkte fysiotherapie als een los onderdeel kiezen. Zo’n vergoeding valt altijd onder een groter aanvullend pakket. Een verzekerde betaalt dan ook voor zorg die hij misschien niet gebruikt.

Alleen Zilveren Kruis Achmea, De Friesland Zorgverzekeraar, PNOzorg, ONVZ, Delta Lloyd en Zorgcollectief FNV Menzis vergoeden fysiotherapie nog volledig.

De drie grote zorgverzekeraars CZ, VGZ en Menzis doen dat niet meer. Deze verzekeraars hanteren maximumbedragen of vergoeden alleen een bepaald aantal behandelingen.

Grote prijsverschillen

De pakketten waar de fysiotherapievergoeding in opgenomen is, variëren sterk in prijs. Bij FNV Menzis is er al een aanvullende verzekering met een volledige dekking van 24,25 euro per maand. Klanten van Delta Lloyd moeten daar maandelijks 118,75 euro voor neertellen.

Zilveren Kruis biedt een onbeperkte fysiotherapiedekking aan in een pakket dat 31,82 euro tot 53,24 euro kost. De Friesland doet dit voor 36,75 euro en ONVZ vraagt 52,31 euro.

Voor verzekerden van PNOzorg geldt dat ze een pakket moet kiezen van 56,70 euro per maand.

Bij Zilveren Kruis hangt de premie af van de leeftijd: hoe ouder iemand is, hoe meer het pakket kost. FNV Menzis is alleen beschikbaar voor FNV-leden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.