Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, de basiszorgverzekering is dan ook bijna altijd ongeveer hetzelfde. De basiszorgverzekering is het minimale pakket dat door de overheid is vastgesteld aan zorg.

Eigen risico

Het eigen risico is het deel van de zorgkosten dat je zelf moet betalen, het eigen risico ligt in 2016 op €385. Als verwacht dat je het komende jaar weinig zorgkosten zal hebben, dan kan je je eigen risico verhogen. Het verhogen van de eigen risico zorgt namelijk voor een verlaging van de maandelijkse premie. Het nadeel van een hogere eigen risico is wel dat je in één keer een hoop geld kwijt bent als je toch ziek wordt.

Aanvullende zorgverzekering

Er zijn diverse pakketten waarmee je je vaak aanvullend kunt verzekeren, bij diverse zorgverzekeraars. Afhankelijk van de zorg die je het komende jaar verwacht nodig te hebben, kan je een aanvullend pakket afsluiten. Als van plan bent om regelmatig naar de fysiotherapeut te gaan, kan je een aanvullend pakket nemen met daarin fysiotherapie sessies zodat je hier achteraf niet extra voor hoeft te betalen. Als van plan bent om vaker naar de tandarts te gaan, kan je een aanvullend pakket nemen met daarin een extra tandartsverzekering zodat je ook hier achteraf niet extra voor hoeft te betalen.

Verzekeraars

Er zijn erg veel verschillende zorgverzekeraars, ze hebben allemaal andere prijzen en ander aanbod. Afhankelijk de persoonlijke wensen en behoeften moet er gekeken worden welke verzekering hier het beste op aansluit. Bij het afsluiten van een zorgverzekering is het erg belangrijk dat je goed let op de kleine lettertjes, sommige verzekeringen zien er in de eerste instantie vaak goedkoper uit dan ze uiteindelijk zijn. Er zijn verschillende websites waarop je gemakkelijk diverse verzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar kunt vergelijken, zodat je beter de keuze kunt maken welke verzekering het beste bij jou past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.