Wel of niet of een tandartsverzekering afsluiten?

Veel mensen twijfelen over het afsluiten van een tandartsverzekering, naast de basiszorgverzekering bij hun zorgverzekeraar. Enerzijds heeft u met een aanvullende tandartsverzekering een betere dekking bij complicaties met uw tanden, anderzijds neemt uw maandelijkse premie verder toe. Dit is een lastige keuze, zeker als u momenteel al vindt dat u veel betaalt voor uw zorgverzekering. Er zijn in dit geval een aantal opties, die u kunt overwegen voordat u een aanvullende tandartsverzekering afsluit.

Het is in ieder geval geen oplossing om weg te blijven bij de tandarts! Voor een gezond gebit, is een (half)jaarlijkse controle van groot belang. Een tandarts kan u zo tijdig helpen bij bijvoorbeeld beginnende gaatjes, een ontsteking bij uw wortelpunt of in uw tandvlees, enzovoorts. Hiermee worden hoge behandelkosten in de toekomst voorkomen!

Noodzakelijke behandelingen

Een van de belangrijkste overwegingen die u dient te maken voor het afsluiten van een tandartsverzekering, is het aantal behandeling wat u vermoedt nodig te hebben in een jaar. Blijft het bij een controle met een of twee gaatjes, dan is het vaak voordeliger om een tandartsverzekering achterwege te laten. Wanneer u echter meer zorg nodig heeft, kan een tandartsverzekering naast uw zorgverzekering hoge kosten voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van kronen en bruggen in uw gebit, een wortelkanaalbehandeling, kunst- of klikgebitten, enzovoorts.

Let op de dekking van uw tandartsverzekering

Let bij het afsluiten van een tandartsverzekering goed op de dekking van de verzekering. U wilt immers voorkomen dat een behandeling achteraf niet gedekt blijkt te zijn door uw verzekeraar. Daarbij geldt over het algemeen dat een goedkope verzekering vaak de minste dekking heeft. Meer informatie over de dekking van verzekeringen vindt u in de voorwaarden van een verzekering. Soms kan het ook aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een hoger eigen risico, waardoor u in het geval van een complicatie meer uit uw eigen risico betaalt. Uw maandelijkse premie is hierbij wel lager.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.