Kies voor de juiste dekking van uw verzekering

Bij het afsluiten van uw tandartsverzekering dient u rekening te houden met verschillende aspecten, wat het afsluiten van een verzekering niet altijd even makkelijk maakt. U wilt vanzelfsprekend niet te veel betalen, maar wel goed verzekerd zijn! Veel mensen letten bij het overstappen naar een andere tandartsverzekeraar voornamelijk op de maandelijkse premie van de verzekering en in veel mindere mate op de dekking. Terwijl juist de dekking een van de belangrijkste aspecten van een tandartsverzekering is. U wilt immers niet onverwachts voor zeer hoge kosten komen te staan, als blijkt dat een behandeling niet binnen uw dekking valt. Iets wat volgens een aantal Utrechtse tandartsen nog geregeld voorkomt bij patiƫnten.

Welke dekking moet ik kiezen?

Het is heel lastig om vooraf aan te geven, welke dekking voor u het meest geschikt is. Dit hangt bijvoorbeeld voornamelijk af van de behandelingen die u normaliter heeft. Blijft het jaarlijks bij een controle met een of twee gaatjes, dan is een uitgebreide dekking vaak niet direct noodzakelijk. Wees echter gewaarschuwd, ook een wortelkanaalbehandeling kan bijvoorbeeld buiten de dekking vallen. Dit is een behandeling die zelfs bij mensen met weinig tot geen complicaties in het gebit op kan spelen door de jaren heen. Waar het met bijvoorbeeld het bleken van tanden mogelijk is om nog een jaar te wachten, geldt dat niet voor een wortelkanaalbehandeling. Hierdoor loopt u onverwachts toch tegen hoge kosten aan, als u niet de juiste dekking blijkt te hebben.

Een hoger eigen risico

Naast de mogelijkheid om de dekking van uw tandartsverzekering zo ver mogelijk in te perken, kunt er ook voor kiezen om uw eigen risico te verhogen. Door een hoger eigen risico te betalen, nemen de kosten van uw maandelijkse premie af. U betaalt in dit geval alleen meer, als u een behandeling moet ondergaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.