Vergelijk uw tandartsverzekering om kosten te besparen

Het overstappen naar een andere verzekeraar aan het eind van het jaar, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Rond de jaarwisseling kiezen duizenden mensen voor een andere verzekering of verzekeraar, om de kosten in het nieuwe jaar zo goed mogelijk gedekt te hebben. Enerzijds om kosten te besparen, anderzijds omdat het wisselen naar een andere verzekeraar steeds makkelijker is geworden! De prijzen van verzekeraars zijn niet gelijk, evenals de dekking van verschillende verzekeringen. Dit maakt het mogelijk in veel gevallen flink wat geld te besparen op uw maandelijkse premie voor de tandartsverzekering. Niet voor niets raden veel tandartsen u aan om tandartsverzekeringen met elkaar te vergelijken, voordat u een nieuwe verzekering afsluit.

Let op de dekking van verzekeringen

Soms lijkt het voordelig om te kiezen voor de goedkoopste verzekering, toch is dit niet altijd zo! In veel gevallen is de goedkoopste verzekeraar ook de verzekeraar met de slechtste dekking. Dit kan u duur komen te staan als u gedurende het jaar voor verschillende behandelingen naar een tandarts gaat, die niet binnen de dekking van uw verzekering vallen. Denk bijvoorbeeld aan een wortelkanaalbehandeling, zeer specifieke behandelingen, enzovoorts.

Om hoge kosten voor dergelijke behandelingen te vermijden, is het sterk aan te raden om vooraf goed te kijken naar de dekking van tandartsverzekeringen. Wanneer u niet veel meer heeft dan een of twee gaatjes per jaar, kunt u kiezen voor een verzekering die de meest specialistische behandelingen niet dekt. Hiermee kunt u maandelijks op uw premie besparen, zonder grote financiële risico’s te lopen bij een bezoek aan de tandarts.

Betaal behandelingen gedeeltelijk uit uw eigen risico

Naast de mogelijkheid om uw premie te verlagen, kunt u tevens kiezen voor het verhogen van uw eigen risico. Hiermee betaalt u alleen meer, als u geregeld een behandeling nodig heeft! Meer weten? Klik hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.