Tijdelijke zorgverzekering voor buitenlandse gasten al v.a. €2,- per dag!

Als je bezoek krijgt uit het buitenland en je wilt dat ze goed verzekerd zijn voor medische kosten tijdens hun verblijf in Nederland, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Assistance een prima keuze. Deze tijdelijk verzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten en zorgt ervoor dat ze verzekerd zijn voor belangrijke medische zaken. Denk aan een doktersbezoek, ambulancevervoer, ziekenhuis- en tandartskosten (bij een ongeval), en ook voor medicijnen.

Het mooie is dat je deze verzekering snel en zonder gedoe online kunt afsluiten. Voor slechts €2,- per dag heb je al een tijdelijke zorgverzekering voor je gast. Zodra je de verzekering afsluit, krijg je binnen één werkdag de polis toegestuurd. Let wel op dat deze verzekering niet alles dekt. Het is bedoeld voor onvoorziene medische kosten en dekt dus geen bestaande kwalen of aandoeningen, zoals zwangerschap of ziektes die de persoon al heeft.

Belangrijk om te weten is dat een normale reisverzekering niet geschikt is voor buitenlandse gasten. Die is alleen voor mensen die in Nederland wonen. Met de Travel Risk Insurance ben je dus specifiek bezig met het verzekeren van medische kosten voor je buitenlandse bezoek.

Als je vrienden, familie of kennissen uit het buitenland op bezoek krijgt in Nederland, dan is het een goed idee om ze te verzekeren tegen onverwachte medische kosten. In Nederland kan medische zorg, zoals een ziekenhuisopname of medicijnen, namelijk best duur zijn. Daarom is het handig om een tijdelijke ziektekostenverzekering voor je buitenlandse gasten af te sluiten.

De Travel Risk Insurance van Allianz Assistance is zo’n verzekering. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen uit het buitenland die tijdelijk naar Nederland komen. Deze verzekering is handig voor verschillende soorten bezoekers, zoals:

 • Je familie uit het buitenland die jou in Nederland willen bezoeken.
 • Mensen die een Schengenvisum nodig hebben en voor de aanvraag een medische reisverzekering moeten laten zien.
 • Vrienden en kennissen die in het buitenland wonen en naar Nederland willen reizen.
 • Je buitenlandse partner die naar Nederland komt.
 • Andere buitenlandse gasten.
 • Nederlanders die naar het buitenland zijn geëmigreerd en voor maximaal drie maanden terug naar Nederland komen.
 • Gepensioneerden en expats die tijdelijk naar Nederland terugkeren.

Deze verzekering zorgt ervoor dat jouw gasten goed verzekerd zijn voor medische kosten tijdens hun verblijf in Nederland. Dit geeft een gerust gevoel, zowel voor jou als voor je gasten.

Ook voor de aanvraag van een Schengenvisum

Als je buitenlandse gast een Schengenvisum moet aanvragen om naar Nederland te komen, dan is de Travel Risk Insurance een uitstekende optie. Deze verzekering voldoet namelijk aan alle eisen voor de visumaanvraag. Dit houdt in dat de verzekering:

 • Dekking biedt voor spoedeisende medische hulp en repatriëring (terugkeer naar eigen land).
 • Een minimale dekking heeft van € 30.000 voor ziektekosten.
 • Geldig moet zijn in alle Schengen lidstaten.
 • De gehele duur van het verblijf in het Schengengebied moet dekken.

Het fijne is dat jijzelf deze verzekering kunt afsluiten voor je buitenlandse gast. Dit kan handig zijn als jij bijvoorbeeld de referent bent (degene die garant staat of logies verstrekt) bij een visumaanvraag, of als je een vriend, familielid of partner bent van de bezoeker. In dat geval ben jij de verzekeringnemer, dus degene die de premie betaalt, en de buitenlandse gast is de verzekerde persoon.

Let wel op: je kunt deze medische verzekering niet afsluiten als je buitenlandse gast al in Nederland is. Het is dus belangrijk om dit te regelen voordat de gast arriveert.