zorgverzekering goedkoop

Zo vind jij de goedkoopste zorgverzekering!

Heb jij momenteel een zorgverzekering waar je maandelijks flink voor moet betalen? Dan is het aannemelijk dat je aan het einde van het jaar overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Iedere Nederland kan jaarlijks in december namelijk van zorgverzekering switchen. Toch zijn er genoeg mensen die gewoon bij hun huidige verzekeraar blijven hangen. Dit kan natuurlijk, maar hierdoor ben je jezelf mogelijk te dom af. Je kunt namelijk flink wat besparen op een zorgverzekering, zeker wanneer je het op de juiste manier aanpakt. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij te werk moeten gaan bij het vinden van een goedkopere zorgverzekering. Heb jij ook geen idee waar je moet beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou hieronder een aantal handige tips om de goedkoopste zorgverzekering te vinden!

1. Gebruik een vergelijker

Om de goedkoopste zorgverzekering voor 2020 te vinden, moet jij de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Vaak wordt gedacht dat dit een tijdrovende klus is. Er zijn immers ontzettend veel partijen die zorgverzekeringen verkopen. Het is geen doen om alle verzekeringen zelf met elkaar te vergelijken. Gelukkig hoeft dit ook niet. Voor het vergelijken van de zorgverzekeringen voor 2020 kun jij namelijk een vergelijkingssite gebruiken. Hierdoor kost het jou bijna geen tijd om de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Zo’n site werkt bovendien ook nog eens hartstikke makkelijk. Jij voert hier namelijk alleen maar in wat je van een zorgverzekering verwacht. Op basis van deze voorkeuren gaat de site vervolgens voor jou op onderzoek uit. Binnen een paar tellen rolt er een overzicht uit. Hier staat de goedkoopste zorgverzekering vaak bovenaan. Hierdoor zie jij dus in één oogopslag wat jij maandelijks aan premie kwijt bent. Met zo’n vergelijker wordt het dus wel heel erg makkelijk om te besparen op jouw zorgverzekering.

2. Neem alleen een basisverzekering

Als Nederland van 18 jaar of ouder ben je verplicht om in ieder geval een basisverzekering af te sluiten. Met deze verzekering worden de kosten gedekt van bijvoorbeeld de huisarts. Jij hoeft de kosten voor een huisartsbezoekje dus niet zelf op te hoesten. Met een basisverzekering ben jij echter niet verzekerd voor bijvoorbeeld de tandarts of fysiotherapie. Wil jij voorkomen dat je zelf opdraait voor (een deel van) de kosten van een bezoek aan tandarts of fysio? Dan kun je aanvullende verzekeringen afsluiten. Je bent zo beter verzekerd. Nadeel is dat de premie ook hoger wordt wanneer jij aanvullende verzekeringen afsluit. Wil jij de premie van jouw zorgverzekering zo laag mogelijk houden?  Sluit dan alleen een basisverzekering af. Het kan een gok zijn om je niet aanvullend te verzekeren, maar het kan ook goed uitpakken. En in dit laatste geval bespaar jij natuurlijk behoorlijk wat op jouw zorgverzekering!

3. Verhoog vrijwillige eigen risico

Vind jij de premies voor zorgverzekeringen wel heel erg hoog? Kijk dan eens naar het vrijwillige eigen risico. Dit staat standaard op 0 euro, maar je kunt dit zelf verhogen. Jij kunt jouw vrijwillige eigen risico telkens met stapjes van 100 euro verhogen. In totaal heb je vijf stappen, waardoor het maximum op 500 kan liggen. Het verhogen van jouw eigen risico is een gok, want je draait zelf op voor een groter deel van de kosten indien jou iets overkomt. Verhoog jij jouw vrijwillige eigen risico met 500 euro? Dan moet je de eerste 885 euro aan zorgkosten zelf betalen. Naast het vrijwilliger eigen risico van 500 euro is er namelijk ook nog een verplicht eigen risico van 385 euro. Het verhogen van het eigen risico heeft echter ook voordelen. Het grootste voordeel is dat jij hierdoor flink minder premie betaalt. Wil jij de goedkoopste zorgverzekering? Dan is het zeker aantrekkelijk om het eigen risico te verhogen. Dit is al helemaal het geval wanneer jij eigenlijk nooit zorg hoeft te hebben.

4. Korting op jouw zorgverzekering

Korting en zorgverzekeringen zijn twee dingen die niet samengaan. Althans, dat denken de meeste mensen. Toch kun jij op twee manieren korting krijgen op jouw zorgverzekering. De eerste mogelijkheid is een collectieve zorgverzekering afsluiten. Jij verzekert jezelf hierdoor samen met een groep mensen, bijvoorbeeld collega’s. Hierdoor krijg je vaak korting op jouw zorgverzekering. Bedenk wel dat een collectieve zorgverzekering niet altijd goed bij jou past. Iedereen in het collectief sluit namelijk dezelfde verzekering af. De kans is aanwezig dat de inhoud van de verzekering niet bij jouw zorgwensen past. De tweede manier om te besparen op jouw zorgverzekering is door de premie in één keer af te tikken. Je betaalt dus niet maandelijks, maar aan het begin van het jaar. Dit is een flink bedrag, dus daarom zetten zorgverzekeraars hier vaak iets tegenover. Zo krijg jij vaak korting op jouw zorgverzekering. Dit is maar een klein bedrag, maar alle kleine beetjes zijn natuurlijk welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.